11 Nisan 2017 Salı

Çikolatalı Bavaruaz Tarifi


malzemeler:
5 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 paket 80 grlık bitter çikolata
500ml krema
3/4 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
3 yaprak jelatin
1 su bardağına yakın soğuk su
üzerine:
krem şanti
Hamur işi Tarifi
çikolatayı rendeleyin. jelatinleri yumuşaması için soğuk suda bekletin. yumurta sarılarını tozşekerle birlikte bir kapta çırpın. süt, vanilya ve rendelenmiş çikolatayı bir tencereye koyup, kaynama noktasına gelene kadar bekletip ocaktan alın. şekerli yumurtalara sıcak çikolayatı, sütü yavaşça Bayanştırarak ekleyin. Bayanşımı tekrar ateşe koyup Bayanştırmaya devam edin. koyulaşınca ateşten alın. yumuşayan jelatinleri sıcak Bayanşıma ekleyip eriyene kadar Bayanştırın. Bayanşımı ince bir süzgeçten geçirin. Bayanştırarak soğutun. kalıpları badem yağı ile yağlayın. kremayı çırparak kabartın ve soğuyan bavaruaza ekleyip Bayanştırın. Bayanşımı kalıplara paylaştırın. buzdolabında 1-2 saat bekletip kalıpları servis tabaklarına ters çevirip çıkartın. krem şanti ile süsleyip servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)