13 Nisan 2017 Perşembe

Elmalı Poğaça Tarifi



MALZEMELER
200gr margarin,
3bardak un,
½ bardak yoğurt,
2adet elma, 1kaşık tarçın,
1fincan pudra şekeri,
1paket pudra şekeri
Hamur işi Tarifi
Elmaları rendeleyin, suyunu süzdürün. Unu eleyin kabartma tozuyla Bayanştırın. Oda sıcaklığında olan margarini bir kaba alın; yoğurtla yoğurun. Ağır ağır unu ekleyin yumuşak bir hamur olsun. Dinlendirin.
Rendelenmiş elmayı tarçınla Bayanştırın. Dinlenmiş hamurdan parçalar koparın yuvarlayın bastırarak düzleştirin. Arasına elmalı Bayanşım koyarak D şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin 170derecede 30dk pişirin. Soğuduklarında pudra şekeri serperek servise sunun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)