Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en güzelyemek tariflerisitesi E-Tarifler takipçileri Fırında Peynirli Ekmek Tarifi ile sizlerleyiz. Pazar kahvaltısı için mukemmel bir seçenek sunmak istedik size. Bu tarifi yaparken dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta sütün ılık olması. Önemli noktalardan bir taneside, hamuru kıvama gelince sıcak bir yerde en az 20 dakika mayalanmaya bırakmanız. Mayalanma işlemini ekmekleri hazırladıktan sonra tekrar yapmanız da çok önemli. Hamuru hazırladıktan sonra, kelebçeli kalıbınız yoksa düz bir hamur tepsisine bütün olarak koyarak pişirebilirsiniz.
Bu harika görüntüyü yakalamak için mutlakaPeynirli Ekmek Tarifidenemenizi tavsiye ederiz. Her gün yeni tarifler eklenmek te yemek sitemize. Akşam menüsüne karar vermeden önce sitemizde keşif yapmaya ne dersiniz? Sebze yemegi katagorimizde bütçenize uyan mutlaka bir tarif bulacaksınızdır. Afiyetle, kolay gelsin…
Peynirli Ekmek Tarifi için Malzemeler
1 Çay bardağı, sıvıyağ
2 çay bardağı, ılık süt
2 tatlı kaşığı, toz şeker
1 tatlı kaşığı, tuz
1 Paket, kuru maya
1 tane, yumurta
Alabildiği kadar, un
Beyaz peynir, dere otu ve maydanoz
Peynirli Ekmek Tarifi
Öncelikle hamur yoğurma kabına ılık sütü alalım, üzerine kuru mayayı ekleyelim, şekeri ekleyelim mayanın çözülmesi için bir kaşık yardımı ile Bayanştıralım. Sonra 1 yumurta akını ilave edelim, sarısınıda hazırladığımız ekmek hamurunun üzerine süreceğiz. Sıvıyağını ekleyelim, biraz un ilave edelim tuzu katıp yoğurmaya başlayalım. Gerektikce un ilavesi yaparak hamuru yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğuralım, kıvama gelen hamuru sıcak bir ortamda ağzını kapararak mayalana kadar dinlendirelim. Biz bu arada iç malzemesini hazırlayalım, maydanoz ve dereotunu ayıklayıp yıkayalım, incecik kıyalım bir büyük kaba alalım üzerine peyniri alalım alalız Bayanştıralım. Mayalanan hamuru biraz yoğuralım,mandalina büyüklüğünde parça koparalım, elimizde yuvarlayalım sonra elimizde bastırarak biraz genişletelim içine iç malzemeden yeterince koyup hamuru elimizde yuvarlayarak kapattığımız taraf altta gelecek şekilde kapatalım. Hazırladığımız ekmekleri kelepçeli kalıba dizelim üzerini kapatıp biraz daha mayalanması için, 15-20 dakika daha bekletiyoruz. Mayalanan hamurun üzerine fırca yardımı ile yumurta sarısını sürelim, üzerine çörek otu, haşhaş veya susam serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik ısıda pişmeye bırakalım. Piştikten sonra, fırından çıkaralım biraz dinlendirelim, kalıbın içinden çıkaralım sonra servis tabağına alalım.
Başka Bir Tarif
Gerekli malzemeler
Dört su bardağı buğday unu
Bir paket kuru maya
Bir su bardağı süt
Bir çorba kaşığı tereyağı
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir çorba kaşığı toz şeker
Yeterince ılık su
200 gram peynir
Peynirli Ekmek Tarifi için malzemeler
Bir adet yumurtanın sarısı
Bir çorba kaşığı süt
Bir çay kaşığı şeker
Bir çorba kaşığı sıvıyağ
Ekmek Tarifi
Bayanştırma kabının içine unu koyun. Ardından un, kuru maya, toz şeker ve tuz ilave edip Bayanştırın. Unun ortasına bir havuz açın. Havuzun içine tere yağ ve süt ilave edip ara ara ılık su katarak yoğurmaya başlayın. Hamuru mutfak tezgahının üzerine elinizle bastıra bastıra serçe parmağı kalınlığında yayın. İçine rendelenmiş peyniri koyun ve bir ucunu diğer ucuna getirerek kapatın. Ardından kalıbınızın boyuna göre sağ ve sol kenarlarını kapatın ve rulo yapın. Yağladığınız kek kalıbınızın içine kapatma yeri alta gelecek şeklide koyun. Bir kasenin içine yumurta sarısı, süt, şeker, sıvı yağ koyun ve çırpın. Bu Bayanşımı kalıp da bekleyen ekmek hamurunun üzerine fırça yardımıyla sürün. Ilık ortamda yarım saat dinlendirin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına pişmek üzere koyun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)