17 Nisan 2017 Pazartesi

Trileçe Tarifi


Değerli ziyaretçilerimiz bugün sizlere son bir kaç aydır baklava tariflerine rakip sütlü tatlılardan biri olarak konuşulan ve adeta bir satış patlaması yapan yöresel bir tatlı tarifi olan Trileçeyi sizler için paylaşmaya karar verdim.
Meşhur bir balkan tatlısı olarak bilinen ve özellikle Arnavutların oldukça fazla yaptığı bu tarifi bir Arnavut torunu olarak benimde yeni öğrenmem oldukça üzücü, ne dersiniz? Trileçe , oldukça güzel bir görünümün yanında , bence oldukça da lezzetli . Bu yöresel tatlı tarifini merak eden ve Trileçe nasıl yapılır diye soran siz değerli takipçilerimiz için  işte tarifimiz.Kolay gelsin…
Not: Orijinal yöresel yapılışında süt reçeli kullanılsa da bu reçeli temin edemeyenler için şekerle de yapılmaktadır.

Trileçe Tarifi Malzemeler
-250 gram toz şeker( 1.5 su bardağı)
-Dört tane yumurta
– 125 gram un( 1 su bardağı)
-Bir tatlı kaşığı Kabartma tozu
-Vanilya ( bir paket)
Trileçe Sosu malzemeleri:
-750 gram süt( 3 su bardağı)
-170 gram şeker ( 1 su bardağı)
-Süt kreması ( 200 ml. )
-Üzeri için karamel
Trileçe Tarifi
Öncelikle sevgili bayanlar yumurtanın akı ve sarısı ayrılacak. Yumurtanın akı ise tuz (bir fiske) tuzla çırpılacak taki yumurtanın akı köpürene kadar. Bayanşımın içine şekeri azar azar ilave ederek çırpmaya devam edelim, Bayanşımın içine yumurtanın sarısını da tek tek ilave edip Bayanştırmaya devam. Şimdi sıra geldi sırası ile un , vanilya ve kabartma tozunu Bayanşımın içine ilave etmeye ve Bayanştırmaya. Harcımız hazır bayanlar yağladığınız tepsi içine un serpip hamurunuzu dökebilirsiniz. Yaklaşık 180 dereceye aldığınız fırında üstü kızarana dek pişiriniz
.
Trileçe için pandispanya kekimiz hazır şimdi , ters çevirip sıcaklığı azalınca çatal yardımı ile pandispanya delin.
pandispanya dinlenirken kremamızı hazırlayalım, öncelikle derin bir kap içinde ki üç bardak süt içersine 1 bardak şeker ilavesi yapıp Bayanştırın. Daha sonra içine kremayı da ilave edip Bayanştırmaya devam edin. Sosunuzu hazırladıktan sonra tepside ki pandispanya üzerine dökünüz ve bir miktar sosun iyice çekmesini bekleyin. Triliçe tarifimizin üstünü karamel ile süsleyip dolapta soğumaya bırakınız afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)