12 Nisan 2017 Çarşamba

Hatay Çöreği Tarifi



MALZEMELER
2bardak sıvıyağ,
2bardak şeker,
½ bardak süt,
1tatlı kaşığı,
tarçın,
1tatlı kaşığı mahlep,
3paket vanilya,
1paket kabartma tozu,
3bardak un,
susam
Hamur işi Tarifi
Yağ, süt ve şekeri mikserde çırpın. Şeker eridiğinde tarçını ve mahlebi serpin, vanilyayı Bayanştırın. Unu kabartma tozuyla Bayanştırın onu da malzemeye yavaş yavaş ekleyin. Poğaça hamuru kıvamında olmalı, gerekirse biraz daha un kullanabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru 20dk dinlendirin ve iri parçalar koparıp elinizle yassı bir şekil verin. Bir yüzünü susama bandırın, yağlanmış tepsiye dizin. 180derecede rengi kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)