11 Nisan 2017 Salı

Ispanaklı Pastırmalı Ay Böreği Tarifi


GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)
su
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım paket yaşmaya
3 su bardağı un
İçi İçin
tuz,karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gram kaşar peyniri
1 soğan
50 gram pastırma
yarım demet ıspanak
Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ
Börek Tarifi
Unu bir kaba alın ve ortasını açarak mayayı ekleyin biraz su eklyerek mayayı eritin. Ardından süt, tuz, yağ ekleyip hamuru elde ettikten sonra hamuru dinlendirin. Bir yandan tereyağı, soğanı ve pastırmayı soteleyin ve hemen ardından ıspanağı ilave edin. En son baharatları ilave edin. Hamuru bir sefer açın ve bir kase yardımı ile kesin. Yuvarlak şekilde olan hamura harcı ekleyin ve daha sonra kaşar rendeleyin kapatıp fırına dizin. Üstüne sıvıyağ ve yumurta Bayanşımını sürün. Çörek otu serpin ve pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)