7 Nisan 2017 Cuma

Kakaolu ve Vanilyalı Pasta Tarifi



Merhaba değerli ziyaretçilerimiz, bir bisküvili pasta ile yine sizlerleyiz Kakaolu ve Vanilyalı Pasta, yapımı çok kolay ve tam pasta kıvamında bir tarif. Üzeri için hazırladığımız kremayı ister hazır kullanın isterseniz sitemizdekipasta kremasıtariflerimizden bir tanesini kullanın. Ben genelde evde hazırlarım kremalarımı, çok nadirde hazır kullansam evdekiler hemen hazır ürün kullandığımı anlar. Öyle ki herşeyi doğal yapmama alışmışlar ki hazır gıdalar onlara yabancı geliyor. Tarifimiz akşam yemeklerinden sonra da yiyebiceğinizsütlü tatlıhafifliğinde bir tatlı. Güzel bir menünün ardından sizi mennun edecek. Akşam ne yapsam diyenlerdenseniz.Sebze tariflerikatagorimizde size uygun birana yemekbulacaksanız. Ana yemek hazır, tatlı hazır. Çok değişiksalata tarifleri de bulabilirsiniz. Kolay gelsin…
Malzemeler:
Kakaolu ve Vanilyalı Pasta Tarifi için malzemeler
4 tane yumurta
1 çay fincanı toz şeker
1  çay fincanı sıvıyağ
1 çay fincanı süt
3 çay fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 paket kakaolu kremşanti
2 paket kakaolu puding

1 paket kakaolu pötibör büsküvi
Kakaolu ve Vanilyalı Pasta Tarifi
Bayanştırma kabına yumutaları ve şekeri alalım kar gibi olana kadar çırpalım. Sütü ve sıvıyağı ekliyor Bayanştırmaya devam ediyoruz.  Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya üçlüsünüde Bayanşıma ekleyelim kıvama gelene kadar çırpalım. Kıvamı normal kek hamuru kıvamında olmalı. Yağlanmış fırın tepsisine dökelim, 170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım. Üzeri pembe renk olunca kürdan testi yaptıktan sonra fırından çıkaralım tel ızgara üzerinde soğumaya bırakalım.
Biz bu arada pudingi pişirelim (üzerindeki tarifi baz alarak) kekin üzerine ilk sıcaklığı çıkınca dökelim (kek soğumuş olmalı) Hemen bir sıra kakaolu bisküvi dizelim soğumaya bırakalım. Soğuduğu zaman krem şantiyi bir su bardağı süt ile çırpalım ve bisküvilerin üzerine spatula yardımı ile sürelim. En üste rondodan geçirdiğimiz  4-5 tane bisküviyi elek yardımı ile her yerine gelecek şekilde yayalım. 4-5 saat sonra servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)