7 Nisan 2017 Cuma

Fındıklı Sable Bisküvi Tarifi



Malzemeler
10 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı dövülmüş fındık
2 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurta
1 fiske kabartma tozu
1 paket vanilya
Tatlı Tarifi
Un Bayanştırma kabına alınır. Oda sıcaklığındaki yağ, pudra şekeri, 2 yumurta sarısı ve vanilya eklenip iyice yoğrulur. Hamur 3 eşit parçaya ayrılıp nemli bez altında 15-20 da­kika dinlendirilir. Merdaneyle açılıp istediğimiz bir kalıpla ke­silir. Kesilen parçalar ayırdığımız yumurta aklarına batırılır. Üzerlerine fındık konulup orta ısılı fırında kurabiyeler pembeleşene dek pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)