7 Nisan 2017 Cuma

Rokoko Tarifi



Malzemeler:
2 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı krema
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
100 gram bitter çikolata
Kıvamını ayarlamak için:
Süt
Üzeri için:
Kakao
Kurabiye Tarifi:
Öncelikle kakaolu bisküvilerimizi un ufak edip Bayanştırma kabımıza koyalım. Üstüne önceden eritilmiş çikolatayı, kırılmış fındıkları, kremayı, pudra şekerini, kuru üzümü, limon kabuğu rendesini de ilave ettikten sonra iyice Bayanştırın. Sonra sütü de ekleyip elle yapışmayacak bir kıvama getirelim. Daha sonra içerisine streç film serdiğimiz kalıplarımıza bölüştürüp elinizle yerleştirin. Buzlukta 1 saatten az olmamal üzere beklesin. Sonra ters yüz edip kalıplardan çıkartalım. Üstlerine bol miktar kakao dökelim. Soğuk servis yapılması tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)