6 Nisan 2017 Perşembe

KAYISI BİSKÜVİSİ Tarifi


MALZEMELER :
* 2,5 su bardağı un
* 1 küçük paket margarin ve 1 pparmak ilâve(150 gr.)1 yumurta
* 1/4 su bardağı pudra şeker
* Limon kabuğu rendesi
* Vanilya
* 2-3 çorba kaşığı marmelât
ÜZERİ İÇİN :
* Yarım su bardağı şeker
* 1 fiske kırmızı şeker boyası
* 1 fiske sarı şeker boyası
Kurabiye Tarifi:
1- Un elenir.Ortasına yağ,yumurta,pudrg şeker, vanilya,limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz,hamur bozulur.)
2- Fındık büyüklüğünde yuvarlanıp teplsiye dizilir.Orta hareretli fırında pişirilir.
3- Tepsiye değen kısımlarına marmelât sürülüp iki tanesi birbirine yapıştırılır.
4- Kırmızı ve sarı şeker boyaları ayrı ayrı kaselere konur,ikişer kaşık su ile erilitilir.
5- Bisküvinin bir yüzü kırmızıya bir yüzü sarı boyaya batırılır,toz şekerle kaplpanır.
6- Tabağa yerleştirilip yıkanmış yapraklar takılır.
NOT:
1 — Yağlı hamurlar çabuk pişer.Onun için fırında fazla bıral mamalıdır. Hamura 2-3 çorba kaşığı çekilmiş fındık koya sanız daha nefis olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)