11 Nisan 2017 Salı

Kıyma Böreği Tarifi



Kıymalı börektarifi ile siz değerli takipçilerimiz ile başbaşayız. Özel misafirleriniz ve beş çaylarına  en çok yakışan tarif ne diye sorarsanız eminim ilk beş börek tarifin arasına girecek olan tarifimizi yapım aşamaları ile kolayca uygulayabilirsiniz bayanlar. Daha önce hiç börek pişirmemiş acemi takipçilerimiz bile hazırladığımız aşamalı börek tarifimizi kolayca uygulayabilir diye düşünüyorum.
Kıyma Böreği tarifi‘mizde yufkaları ıslatmak için ben klasik bir yöntem olan sütü kullandım, dilerseniz siz sıvı yağ ve su ile de ıslatabilirsiniz diyerek sizleri muhteşem tadı ile yemeğe doyamayacağınızbörektarifim ile baş başa bırakıyorum kolay gelsin…
Kıyma Böreği Malzemeler
4 adet yufka
Orta boy soğan ( 3 adet)
Yarım kilo kıyma
Sivri biber ( 3 adet)
Maydanoz ( bir demet)
Karabiber ve tuz
Bir fiske şeker
Yufkayı ıslatmak için bir miktar süt
Üzeri için:
1 yumurta
Tereyağı
Kıyma Böreği Tarifi
Börek iç harcı tarifi:
Tava içine 2 çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip yağ kızınca içine rendelenmiş soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuruyoruz daha sonra kıyma ilavesi yaparak tuz ve karabiber ( bol) ve bir fiske şeker ilavesi yaparak on dakika kadar kıymayı pişiriyoruz. Evet bayanlar şimdi sivri biberi de doğrayıp kıymalı harcımızı ekleyin hemen ardından kıyılmış maydanoz ilavesi de yaparak Bayanştıralım, harcımız hazır.
İç harcımızı hazırladık ve soğuttuktan sonra şimdi sıra geldi böbreğimizi hazırlamaya, Yufkayı temiz bir yer üzerine serip yufkamızı süt ile ıslatıyorum. Aşamalı görselde yer alan resmimiz de olduğu gibi bir yufkayı ortaya katlıyor ve iç harcını orta kısmına ekliyoruz ve kenerlardan büzdürüyoruz son aşamada ikiye keserek tepsiye yerleştiriyoruz. . Dört yufkaya da aynı şekilde uyguladıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun bayanlar…
Başka Bir Tarif
Malzemeler:
1 su bardağı zeytinyağı
2 soğan
350 gr kıyma
3 yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 kg yufka
Yarım demet maydanoz
Tuz,
karabiber
Börek Tarifi
Bir tavaya 5-6 çorba kaşığı zeytinyağını ve incecik kıyılmış soğanı koyun. Soğanın hafifçe rengi dönmeye başladığında kıymayı koyun. Kıyma saldığı suyu çekip esmerleşinceye kadar kavurun. İçine tuz ve karabiber koyup Bayanştırarak bir kenarda bekletin.
Geniş bir kâseye yumurtaları kırarak iyice çırpın. İçine yoğurdu ekleyip tekrar çırpın. Kalan zeytinyağını koyun. Bir yandan Bayanştırmayı sürdürerek diğer yandan azar azar gerektiği kadar su ekleyin. Hazırladığınız Bayanşım boza veya ayran kıvamında olmalı. Fırını 220 derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Altına ve üzerine eşit miktarda koyabilmek için yufka kaç taneyse iki bölüme ayırın. İlk yufkayı fırın tepsisine, kenarları tepsiden sarkacak biçimde yırtmadan düzgünce yerleştirin. Hazırladığınız sostan yufkanın her yerine değecek biçimde bolca sürün. İlk bölüm yufkayı her birinin arasını yoğurtlu sosla ıslatarak kenarları tepsiden taşmayacak biçimde gerekirse koparta koparta fırın tepsisine yerleştirin. Arasına kıymalı harcı döşeyin. İkinci bölüm yufkayı da birinciler gibi tepsiye yerleştirin. Son olarak tepsinin kenarından sarkan yufkayı dört tarafından paketler gibi böreğin üzerine kapatın. Kalan sosukıyma böreğinin üzerine boca edip her yerine yayın.Börekfırının orta rafında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.Börek Tariflerikategorimize de bakabilirsiniz.
Böreklerinizin iyice kabarmasını istiyorsanız, en üst katı koymadan 1 şişe maden suyunu 2 yumurta ile çırpıp tepsiye boca etmeniz kâfidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)