8 Nisan 2017 Cumartesi

Negrolu Kurabiye Tarifi



Merhaba sizlereE-Tariflerekibi olarak Negrolu Kurabiye Tarifi sunuyoruz. Uzun zamandır yapmak istediğim bir tarifti, bu güne kısmetmiş. Evde nedense bu tiphamur işleripek rağbet görmez. Öyle ki bazen yaparım günlerce kalır. Ama dün yaptım, tabakta kırıntı dahi kalmamıştı demek ki sevilmiş. Aileden onay çıktığına göre sizlerlede paylaşabiliriz :) Daha önce kitariflerimde ki giriş yazımda da bahsetmiştim, önce evde dener sonra sizlerle paylaşırım.
Negrolu Kurabiye boyut olarak biraz büyük oluyor, ortadan ikiye bölerek servise sunuyorum, görsel olarakta daha şık duruyor. Süprizkurabiyeolarakta bilinen bu tarifi kabul günlerinize yapabilirsiniz. 5 çayının yanına yaptığınız,hamur işivetatlılarınızın yanına güzel bir altarnatif olarak düşenebilir.Kolay gelsin…
Negrolu Kurabiye Tarifi için malzemeler
250 gram, tereyağı
2 tane yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı şeker+yarım su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı, damla çikolata
Yarım tatlı kaşığı, tuz
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
17 tane   negro bisküvi

Negrolu Kurabiye Tarifi
Bayanştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı alalım üzerine şekerleri ekleyelim krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Üzerine vanilya ve yumurtaları ilave edelim çırpmaya devam edelim.
Bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayalım,  yavaş yavaş harcın içine katalım ve yoğuralım. Damla çikolataları ekleyelim yoğurmaya devam edelim. Kıvama gelen (kulak memesi kıvamında) hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alalım yassılatalım içine  negro koyalım,  hamurdan başka bir parça alalım aldığımız parça ile negronun üzerini kapatalım ve hamuru yuvarlayalım.  Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım.
Hazır olan kurabiyelerimizi 170 derecelik ısıda 15 dakika pişirelim. Ilık servise sunalım.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)