Malzemeler:
250 gr yoğurt (süzme)
yarım yemek kaşığı, kırmızı biber
3 çorba kaşığı, sıvıyağ
5 diş sarımsak
tuz
1 kilogram patates
Bir tencereye, yıkanmış ve kabuklarını soyduğunuz patatetesleri alalım üzerine taşacak kadar su koyalım, haşlanmaya bırakalım. Haşlanınca hemen püre haline getirelim tuz serpelim slikon muffin kalıplarına yeteri kadar dolduralım. Soğuduktan sonra şeklini bozmamaya özen göstererek kalıplardan çıBayann. Servis tabağına alalım, bir tatlı kaşık yardımı ile ortalarını oyalım. Sarımsaklı sosumuzu hazırlayalım, çukur bir kaba dövülmüş sarımsağı ve süzme yoğurdu alalım iyice Bayanştıralım. Sarımsaklı sostan tatlı kaşığı ile patateslerin oyuk yerlerini dolduralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)