Malzemeler
5 tane havuç (orta boy)
2 çorba kaşığı zeytinyağ
tuz
Sos için:
2,5 çay fincanı yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı mayonez
Havuçları kazıyıp yıkayalım, rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim, bir tavaya sıvıyağı alalım rende havucu ilave edelim havuçlar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Tavaya bir kenara alalım soğumaya bırakalım biz bu arada sosunu hazırlayalım. Sos için sarımsakları soyalım ve havanda dövelim çukur bir kaseye alalım üzerine yoğurt ve mayonezi ilave edelim Bayanştıralım. Arzu ederseniz pul biber ekleyebilirsiniz.
Soğuyan havuç sotenize sosu ilave edelim güzelce Bayanştıralım, servis tabağına alalım maydanoz ile süsleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)