16 Nisan 2017 Pazar

Patlıcanlı Kiş Tarifi


HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA
Malzemeler (4 kişilik)
Hamur için
1 su bardağı un
75 gr tereyağı
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı soğuk su
3 patlıcan
15 gr tereyağı
1 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı süt
150 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
1 diş sarımsak
Tuz

Hamur işi Tarifi
Tereyağını küp şeklinde doğrayıp mutfak robotunda un, su ve tuz ile birlikte 3 dakika kadar Bayanştırın. Hamuru mutfak tezgahına alarak yoğurun. Merdane yardımıyla hafif açarak kare şekli verin, 15 dakika kadar mutfak poşeti içinde buzdolabında dinlendirin. Patlıcanları yıkayıp fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup iri doğrayın. Kararmamaları için bir süre limonlu suda bekletin. Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Sudan çıBayanp süzdüğünüz patlıcanları ekleyip Bayanştırın. Sütü ilave edin. Birkaç dakika daha pişirerek ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru tart kalıbının içerisine bastırarak yayın. Bayanşımı hamurun üzerine aktarın. Üzerine kaşarpeyniri serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)