Malzemeler:
4 Adet Yufka
2 Adet Kabak
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu veya Kekik
3 Sap Taze Soğan
1 Kase Peynir
Tuz, Karabiber, Kırmızı biber
Sosu için:
1 Şişe Soda
3 Adet Yumurta
1 Çay bardağı Sıvıyağ
Üzeri için:
Susam
Hamur işi Tarifi
Öncelikle taze kabakları rendeleyelim. Elinizle hafifçe suyunu sıkalım. İçine beyaz peynir, doğranmış maydananoz ve dereotu ile taze soğanı da ilave edelim. İyice Bayanştıralım. Şimdi de tuz ve baharatı da ekleyelim. Şimdi içine yumurtaları da kırın. En sonunda içine soda ve sıvıyağı da ekleyerek, sosu hazırlayalım. Yufkanın bir tanesini tezgaha serelim ve hazırladığımız sostan kaşıkla dökerek iyice üstüne yayın. İsterseniz ortadan ikiye de kesebilirsiniz. Harcı üstüne serpelim. Rulo yaparak kıvıralım. Şimdi fırın tepsisine alalım. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım. Tepsi dolduğunda, üstüne artan sostan bolca dökelim. En üstüne de haşhaş tohumu veya susam serpelim. 180 dereceye ısıttığımız fırında, altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)