1 Nisan 2017 Cumartesi

Sultan Salatası Tarifi


Malzemeler:
* 4 tane havuç
* 4 tane patates
* 250 gr. iç bezelye
* 1,5 su bardağı mayonez
* Tuz
* 4 tane yumurta
Salata Tarifi
Öncelikle orta boy bir tencerenin  yarısını kadar su dolduralım  ocağın üzerine alalım.
Patates ve havucu bol suda yıkayalım. Patatesin kabuklarını soyalım  küçük küçük doğrayalım (bezelyenin iriliğinde). Havucun kabuklarını havuç soyucu ile kazıyalım, patateslerin büyüklüğünde doğrayalım. Isınan ocaktaki suya patates, bezelye ve havucu ilave edelim haşlayalım.
Haşlanan sebzeleri süzgeçe alalım, soğuyunca süzgeçten alalım Bayanştırma kabına aktaralım, üzerine tuz ve mayanoz  ilave edelim Bayanştıralım.
Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyalım, kek kalıbına hazırladığımız salatanın yarısını dökelim yumurtaları dik olarak aralıklı yerleştirip kalan salatayı yumurtaların üzerine döşeyiniz. Bir gece dolapta bekletiniz, sonra kalıptan ters çevirerek çıkaralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)