Malzemeler (6 Kişilik)
* 8 su bardağı et suyu
*3 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş,küçük
doğranmış ve pişirilip püre haline getirilmiş)
veya l tatlı kaşığı salça (l kahve fincanı su içinde eritilmiş)
* 3 kahve fincanı irmik (orta incelikte)
* 2 çorba kaşığı Sana
* Tuz
Terbiyesi:
Yarım su bardağı süt 2 yumurta sarısı.
Çorba Tarifi
1. Bir tencereye; Sana ’yı koyarak az kızdırın, sonra buna irmiği ilave ederek,durmadan Bayanştırmak suretiyle 4 dakika kadar orta hararetteki ateşte kavurun.
2. Kavrulmuş irmiklere et suyu,domates ve tuz ilave ederek,tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 5-10 dakika kadar pişmeye bırakın.
3. 10 dakika sonra,çorbayı kaseye alarak servis yapın.
Çorbaya terbiye eklenmesi:
arzu edilirse,bir kaseye yumurta sarıları ve sütü koyarak, çatal veya telle bir dakika kadar çırpın; sonra bu Bayanşımı kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş katarak iyice Bayanştırın; bir dakika daha ateşte bırakıp,çorbayı kaseye alarak servis yapın.
PÜF NOKTASI:
Terbiyeyi çorbaya katmadan önce, kaynayan çorba
suyundan azar azar terbiyeye ilave ederseniz,
terbiyenin içindeki yumurtalar kesilmez.
Başka Bir Tarif
Malzemeler.
GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)
* 6 su bardağı tavuk suyu
* 1 çay bardağı irmik
* 2 adet yumurta sarısı
* 2 çorba kasığı margarin
* Yarım limon,tuz
Yapılışı:
İrmik Çorbası
1 – Tavuk suyunu tencereye alıp,kaynatın.İrmiği ıslatın.Süzüp,tuzla beraber kaynayan suya ilave edin.2 adet yumurta sarısını yarım limonla çırpın.
2 – Pişirdiğiniz çorbadan 3 çorba kasığı alıp, yumurta ve limon suyu Bayanşımına ekleyin.Tekrar çorbaya katın.5 dakika sonra tencereyi ocaktan alın.
3 – 2 çorba kasığı margarini tavada eritin.Yarım çorba kasığı salçayı yağda ezip,çorbanın üzerinde gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)