27 Aralık 2015 Pazar

Duvara Toslamış 21 Oyun Konsolu

Ouya: Geleceğin Ümidi

Ouya oyun konsolu.

Video oyunları tarihi başarısız konsollarla dolu. Bunların çoğunun ya yeterli performansı yoktu, ya yazılımları başarısızdı, ya da pazar talebi yeterli değildi.  Başarının kıyısından dönen bazılarını ise yönetim sorunları, yanlış pazarlama veya yazılım sektörüyle yetersiz dayanışma gibi nedenlerden kaybettik.

Bu yıl ise oyun konsolu tarihinde bir dönüm noktası olabilir, çünkü dünyanın İnternet kullanıcıları tarafından finanse edilen (8.5 milyon dolar) ilk oyun konsolu Ouya aramızda olmaya hazırlanıyor. Bu yeni oyun konsolu Google Android 4.2 işletim sistetmine, Tegra 3 SoC işlemciye sahip ve “oynaması bedava” ilkesiyle yola çıkmış bulunuyor. Square Enix daha şimdiden Final Fantasy III oyununu bu yeni konsola taşıyacağını açıkladı bile.

Konsolun 2013 ’ün başlarında yaygın satışına başlanması umuluyor ancak şimdiden başarısı için birşeyler söyleyebilmek zor. Biz de bu yeni oyun konsolunun aramıza katılacak olmasından aşırı heyecana kapılmış olanları bir miktar yatıştırmak, tarihin tekerrür etmesini önlemek ve önceki başarısızlıklardan gereken dersleri çıkarmak adına, tarihin tozlu sayfalarında yitip gitmiş 20 oyun konsoluna bir göz atacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)