31 Ocak 2016 Pazar

Akıtma Tarifi


Merhaba sevgili ziyaretçilerimiz, bugün kahvaltı klasiklerimizden Akıtma Tarifi yöresel adıyla cızlama tarifini vereceğiz sizlere. Akıtmanın krep Bayanştırıldığı çok görülmüştür. Krepe kabartma tozu koyulduğu için farklı bir tat ve lezzet çıkıyor ortaya. Kabartma tozu eklendiği için hafif kek havası oluyor krepte. Akıtmaya maya veya karbonat koyuluyor. Aslında akıtmaya hiç bir kabartıcı bir madde kullanmadan da yapabilisiniz. Akıtma bizim kültürümüzden doğmuş bir lezzet krep ise batıdan bizim mutfagımıza giren bir lezzettir.İkiside kahvaltıların vaz geçilmezi diye düşünenlerdenim dir. Akıtma size bir çok altarnatif sunuyor, isterseniz üzerine reçel sürebilir veya peynirle sarıp yiyebilirsiniz. Kolay gelsin..
Akıtma Tarifi için malzemeler
3 tane yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Akıtma Tarifi
Akıtmayı yapmak için önce yumurtaları  Bayanştırma kabına kıralım. Üzerine bir miktar tuz ekleyelim, çırparak Bayanştıralım. üzerine yavaş yavaş sütü ilave edelim ve aynı zamanda Bayanştıralım.
Unu azar azar ilave edelim Bayanştırmaya devam edelim. Karbonatı ilave edelim Bayanştıralım.  Boza kıvamında olmalı, kıvama gelen harcı beş on dakika bekletelim.
Teflon tavaya biraz yağ dökelim, ısınınca 1 kepçe hamurdan alıp ısınmış tavaya bırakıyoruz tavaya yayılmasını sağlıyoruz. Orta ateşte arkalı önlü kızartıyoruz.
Aynı işlemi hamur bitene kadar uygulayalım.
Arasına bal, kavurma, peynir koyarak servis edenilirsiniz.
Afiyet olsun…
NOT: Bu ölcüden 10 tane akıtma çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)