Malzemeler
1 kg. bakla
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarmısak
1/2 demet dereotu
1/2 çay bardağı sirke
Tuz
Limon
Sos için:
2 kaşık light mayonez
2 kaşık ketçap
Yıkanıp ayıklanmış bakla düdüklü tencereye konur, üzerine kalım halka doğranmış limon ve 1/2 su bardağı su konulup 20 dakika pişirilir. Pişen bakla Bayanştırma kabına alınır. Piyazlık doğranmış soğan ilave edilir. Ayrı bir yerde ezilmiş sarmısak, tuz Bayanştırılıp baklaya eklenir. Bayanştırılıp servis tabağına alınır. Sos için mayonez ve ketçap iyice çarpılır. Ve bakla salatasının üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)