Malzemeler:
3 tane, yufka
1,5 kase konserve mısır
1,5 kase kırmızı biber
8 sap, yeşil soğan
1 kutu ton balığı
1 miktar, maydanoz
sosu için:
1 tane, yumurta
yarım su bardağı, sıvıyağ
1 çay fincanı, süt
tuz, karabiber
pulbiber
üzeri için:
susam veya çörekotu
Hamur işi Tarifi
Yufkanın bir tanesini yağlanmış fırın tepsisine serelim. Bir kaba sütü alalım, yumurta ve sıvıyağı ilave edelim Bayanştıralım. Bir yufkayı parçalayıp tepsiye alalım, üzerine hazırladığımız sosu dökelim. Bayanştırma kabına, ince doğranmış maydanoz ve yeşil soğanları alalım. Üzerine ton balığı ve mısırı ilave edelim. İnce doğranmış biber ve sarımsağı, tuz ve karabiberide ekleyelim Bayanştıralım. Hazırladığımız harcı eşit bir şekilde yufkaların üzerine yayalım, kalan yufkaları parçalayalım sütlü sosa batırıp tepsiye döşeyelim. üzerine susam serpelim, 180 derecelik ısıda üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)