13 Nisan 2017 Perşembe

Alt Üst Böreği Tarifi



Malzemeler:
* 5 çay fincanı, un
* 1,5 yemek kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 3 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 tane, yumurta
* 1,5 çorba, kaşığı sirke
* 1çay bardağı, bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı, bardağı su
* 150 gr margarin
* beyaz peynir
* maydanoz
* 1 çay fincanı, rendelenmiş kaşar peyniri

Hamur işi Tarifi
Undan, 1 kahve fincanı unu ayıralım (açmak için kullanılıcak)  diğerini Bayanştırma kabına alalım. Tuzu ve kabartma tozunu ekleyelim, ortasını açalım yumurtayı kıralım, sonra sırası ile, yoğurdu, sıvıyağı,sirke ve tuzu ilave edelim. Suyu azar azar vererek, kıvama gelene kadar yoğuralım. Kıvama gelince(yumuşak bir hamur olmalı) Hamuru 2 eşit parçaya ayıralım, ve toplam 16 bezeye ayıralım, üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakalım. Dinlendikten sonra, bütün hamurları, açabildiğimiz kadar büyük açalım üzerlerine eritilmiş margarıni sürelim üzt üstte alalım. İki gurup hamur oluşturalım, buzdolabında bir süre bekletelim. Biz bu arada iç malzemesini hazırlayalım, ince doğradığımız maydanozu bir kaba alalım, peynir ve yumurta beyazı alalım rende kaşar peynirinide ilave edelim Bayanştıralım. Tepsiyi yağlayalım, açtığımız yufkarı elmizle büyütüp tepsiye, alalım( yarısını) arasına iç malzemeyi serpelim kalan 8 parça hamuru, elimizle açıp tepsiye alalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim 180 derecelik ısıda nar gibi kızarana kadar pişrelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)