31 Ocak 2016 Pazar

Bardak Böreği Tarifi


Malzemeler:
Eritilmiş (ılık ) 125 gram margarin
1,5 su bardağı süt
1 tane yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un ve tuz
İç harcı için;
4 tane taze soğan
4 adet haşlanmış patates
Bir çay fincanı,  bardağı rendelenmiş beyaz peynir
8-9 dal ince kıyılmış maydanoz
5-6 dal  fesleğen
Tuz, toz kırmızı biber
Üzeri için;
Yumurta  sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Haşhaş tohumu veya  susam

Hamur işi Tarifi
Çukur bir kaba, ılık margarini alalım üzerine 1 çay kaşığı karbonat, yumurta, tuz, süt ve unu alalım kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım. Kıvama gelen hamuru 25-30 dakika üzerini örterek dinlendirelim.
Biz bu arada iç harcını hazırlayalım, bunun için bir kaba rende yaptığımız patatesi, incecik kıydığımız taze soğanı, fesleğen ve maydanozu ilave edelim . Baharat ve tuzu ilave edelim son olarak beyaz peyniri de ilave edelim güzelce Bayanştıralım. Bir kenara bırakalım.

Hamuru 2 eşit parçaya ayıralım, her birini orta boy fırın tepsisi boyutunda açalım kalınlığı  1 santim olacak şekilde.  İç harcını hamurun üzerine yayalım  açtığımız diğer hamuru üzerine örtelim.
Bir bardak yardımı ile (su bardağı) hamuru keselim. Yağlanmış fırın tepsisine börekleri alalım üzerine yumurta sarısı ve haşhaş tohumları serpelim 185 derecelik ısıda üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)