30 Ocak 2016 Cumartesi

Biberli Tartöletler Tarifi


Malzemeler (6-8 kişilik)
15 su bardağı un
125 gr tereyağı
1 yumurtanın akı
2yemekkaşığı soğuk su
Tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 kırmızıdolmalık biber
1 sarı dolmalık biber
2 domates
2 yemek kaşığı kekik
3 yumurta
50 gr parmesan peyniri
HAZIRLAMA SÜRESİ: 65 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA
Hamur işi Tarifi
Tereyağını küp şeklinde doğrayın, Un, yumurta akı, tuz ve su ile birlikte mutfak robotunda Bayanştırıp yoğurun. Küçük tart kalıplarının içlerini yağlayın. Hamurları kalıpların içine elinizle bastırarak yayın. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Hamurların üzerlerine pişirme kağıdı yerleştirin. Üzerlerine avuç dolusu fasulye serpin, Fırında 10 dakika pişirin. Kağıtları ve fasulyeleri alın. 10 dakika daha kızarana kadar pişirmeye devam edin. Soğan ile sarımsağı ince doğrayın. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Soğanları ekleyerek 5 dakika soteleyin. Domatesleri küp doğrayıp ilave edin. Yumurtaları bir kasede çırpın, Parmesan ve biberli Bayanşımı ilave ederek Bayanştırın. Bu Bayanşımı tartların içlerine paylaştırın, 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)