29 Ocak 2016 Cuma

Cevizli Peynirli Börek Tarifi


Merhaba e-tarifler.com takipçileri bugün sizlerle Cevizli Peynirli Börek Tarifi yaptık. Peynirli cevizli böreklerimizi hazırladık ve klasik rulo şeklinde sardık. İçerisine en sıradan saydamlaştırıp pişirdiğimiz soğanları ve cevizleri de kattık. Bu böreklerimize daha bir lezzet verdi. Özellikle baharat olarak damak zevkinize göre, kırmızı pul biber, sarımsak tozu ekleyebilirsiniz. Yeşillik olarak maydanoz, dere otu, gibi yeşilliklerde ekleyebilirsiniz. Yumurtaların üzerine çıtır çıtır kızarması için yumurta sarısı sürdük ve çörek otu serpiştirdik. İsterseniz çörek otu yerine susam da kullanabilirsiniz. Pişirme olarak biz fırında pişirdik ama siz isterseniz yumurta sarısını sürmeden kızartarak da pişirebilirsiniz. Peynir kullanımında az yağlı peynirler tercih edin çünkü yağını bırakıp peynir böreğin içinde erirse lezzetini alamayabilirsiniz. Böreklerin iç harcını bir gün önceden hazırlayıp sararak beklettiğinizde daha çıtır börekler elde edebilirsiniz. Yumurta sarısını sürmeden derin dondurucuya alabilirsiniz.
Cevizli Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yufka
100 gram dövülmüş ceviz
400 gram az yağlı peynir
1 adet küp doğranmış soğan
2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
Yarım çay kaşığı toz karabiber
Yufkaları Islatmak İçin
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Cevizli Peynirli Börek Tarifi
Geniş bir tavaya küp doğranmış soğanları alalım ve ay çiçek yağıyla kavurmaya başlayalım. Pembeleşip saydamlaşana kadar pişirelim. Soğanlar kavrulduktan sonra ocağın altını kapatalım ve böreğin iç harcını hazırlayalım. Geniş bir kaba peyniri alalım ve güzelce ezelim. Ezilen peynirin üzerine kavrulmuş soğanları, dövülmüş cevizleri, karabiberi de beraberinde ekleyip harmanlama işlemine geçiniz. Tüm malzemeler Bayanştırıldıktan sonra böreğin üst kısmı için Bayanşımı hazırlayalım. Boş bir kaba yoğurdu, ay çiçek yağını ve sütü alalım ve çatal yardımıyla çırpalım. Geniş bir zeminde yufkanın birisini tüm yüzeyi gözükecek şekilde açalım ve yarım ay şeklinde kapatalım. Yarım ay şeklinde olan yufkanın ortasından bıçak yardımıyla ikiye ayıralım. Kesilen parçaları ayı hizada üst üste koyalım ve ikisinin de ortasından keselim. Bu kesme durumunda 16 adet üçgen yufka elde etmeniz gerekmektedir. Yumurta fırçası yardımıyla Bayanşımdan yufkanın üst yüzeyine ıslatmak için kullanabilirsiniz. Daha sonra kaşık yardımıyla iç harcımızdan ıslatılan yufkanın geniş tarafına gelecek şekilde ekleyelim ve yayalım. Daha sonra yufkanın sağ ve sol taraflarından içe doğru katlayalım ve rulo şeklinde dar olan tarafa doğru çok sıkmadan saralım.  Bu işlemler tüm yufkaya uygulayın ve en son pişirme işlemine geçelim. Sarılan börekleri tabanı yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirelim. Böreklerin üzerine yumurta sarısını sürebilirsiniz ve ardından da çörek otu serpiştirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin ve üzeri pembeleşince fırından alabilirsiniz. Servis tabağına alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)