30 Ocak 2016 Cumartesi

Çin Tavuğu Tarifi


MALZEMELER
750 gr. tavuk kuşbaşı
2 adet kabak
2 adet havuç
1 adet soğan
1 avuç mısır
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yemek Tarifi
İnce doğranmış soğan yağ ile kavrulur. Tavuk etleri ilave edilip kendi suyu ile pişirilir. Kabukları soyulup temizlenmiş kabak ve havuç uzunlamasına çöp çöp doğranır. Önce havuç tencereye alınıp 2 dakika kapağı kapatılarak pişirilir. Sonra ka­baklar eklenip tekrar kapağı kapatılarak 2 dakika daha pişiri­lir. Tuz ve soya sosu eklenir. En üste mısır serpiştirilip tence­renin kapağı kapatılır. 5 dakika dinlendirilir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)