30 Ocak 2016 Cumartesi

Dana Rosto Tarifi


Dana rosto,rosto tarifleriarasında daet yemekleri tarifleriarasında da en çok yapılan rosto tarifi. Dana rosto yaparken ben birçok et yemeğinde yaptığım gibi mutlaka bir tane defne yaprağı kullanırım. Böylece etin kötü kokusunu nasıl yok ederim problemi yaşamam. Aslında bir çokyemek tarifleriiçin defne yaprağı kullanılabilir zira bütün mutfağı kaplayan nefis bir koku veriyor yemeğe. Dana rosto yaparken kasabınızdan dana nuar alın ve eti pişirirken asla metal kaşık sokmayın tencerenin içine. Zira metal kaşık kullanmak ve yemeğin başında atılan tuz etin pişmemesine ve sert olmasına sebep olur. Bunun yanında ben bütün rosto tarifleri için bol bol baharat kullanırım zira bol baharat rostoya hem güzel bir koku verir hem de lezzetini artırır. Ayrıcadana rosto tarifiiçin ben mutlaka havuç kullanıyorum zira havuç yüksek şeker oranı ile son derece lezzetli bir rosto çıBayanyor ortaya. Kolay et yemekleriyapmak istiyorsanız kısa sürede hazırlayabileceğiniz bir rosto tarifi için buyurun malzemeler.
Malzemeler:
1 tane soğan
2 defne yaprağı
1 dana nuar
1 tane havuç
1 tatlı kaşığı, tane karabiber
1 miktar, maydanoz sapı
Sosu için:
1 yemek kaşığı, domates salçası
1 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz, karabiber
su

Yemek Tarifi
Öncelikler, dana nugarı bir tencereye alalım, üzerine iri doğranmış soğan ve havuçları ilave edelim. Sonra sırası ile maydanoz saplarını, defne yaprağını ve su ilave edelim dana nuarı pişmeye bırakalım.
Biz bu arada sosunu hazırlayalım, bunu için tavaya zeytinyağını alalım üzerine ince doğradığımız sarımsağı alalım sote yapalım. Bir kaşık salçayı ilave edelim bir iki Bayanştıralım, tuz ve karabiberini ayarlayalım, su ilave edelim kıvama gelince oçaktan alalım.
Pişirdiğimiz nuarı cıkaralım, dilimleyelim servis tabagına alalım, üzerine sosu dökelim servise sunalım.  Kısa sürede hazırlanandana rostosıcak sıcak ikram edilebilir, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)