30 Ocak 2016 Cumartesi

Ekşili Bamya Tarifi


Malzemeler
•  1 kg bamya
•  1 büyük soğan
•  1 kahve fincanı zeytinyağı
•  1 etli kırmızı biber
•  1 baş sarmısak
•  1 limonun suyu
•  1 kahve fincanı nar ekşisi
•  1/2 su bardağı su
•  tuz
Yemek Tarifi
1   Sarmısakları tane tane yapıp soğuk suya atın. Ovalayarak ince beyaz kabuklarını soyun. Kalın iç kabuklarını bırakın.
2   Bamyaları yıkayın, ayıklayın, bol sirkeli suda yarım saat bekletin.
3   Soğanı piyazlık doğrayın. Bir tencereye yağla birlikte koyun ve soteleyin. Kabuklu sarmısak ve kırmızı biberi ekleyip 3 dakika daha soteleyin.
4   Bamyaları, limon suyunu, nar ekşisini ve tuzu da ekleyin. Yarım bardak sıcak suyu üzerinde gezdirin ve 10 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)