Malzemeler
• 1 kg bamya
• 1 büyük soğan
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 1 etli kırmızı biber
• 1 baş sarmısak
• 1 limonun suyu
• 1 kahve fincanı nar ekşisi
• 1/2 su bardağı su
• tuz
1 Sarmısakları tane tane yapıp soğuk suya atın. Ovalayarak ince beyaz kabuklarını soyun. Kalın iç kabuklarını bırakın.
2 Bamyaları yıkayın, ayıklayın, bol sirkeli suda yarım saat bekletin.
3 Soğanı piyazlık doğrayın. Bir tencereye yağla birlikte koyun ve soteleyin. Kabuklu sarmısak ve kırmızı biberi ekleyip 3 dakika daha soteleyin.
4 Bamyaları, limon suyunu, nar ekşisini ve tuzu da ekleyin. Yarım bardak sıcak suyu üzerinde gezdirin ve 10 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)