28 Ocak 2016 Perşembe

Mısır Ekmekli Tavuk Tarifi


Malzemeler
•  1 kahve fincanı zeytinyağı
•  2 adet küp doğranmış soğan
•  1 havuç halka doğranmış
•  1 su bardağı haşlanmış bezelye
•  1 su bardağı mantar
•  1 su bardağı süt
•  1 su bardağı piliç suyu
•  1 su bardağı un
•  1 su bardağı mısır unu
•  1 adet kuş başı doğranmış piliç eti
•  tuz
•  karabiber
Mısır ekmeği hamuru
•  1 çay kaşığı kabartma tozu
•  1 çay bardağı yoğurt
•  1/2 demet maydanoz
•  1 çay kaşığı şeker
•  100 gr. margarin
Yemek Tarifi
Tencereye sıvıyağı koyun. Isınınca tavuk etlerini ekleyip, etlerin rengi dönünceye
kadar soteleyin. Soğanı ilave edin. 1-2 kez Bayanştırıp mantarı, havucu, bezelyeyi,1 çorba kaşığı unu koyup Bayanştırın. 1 su i bardağı piliç suyu ve sütü ilave edip Bayanştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin.
2   Ateşten alıp tuz ve karabiberini ekleyin. Bir fırın kabına yayın.
3   Diğer tarafta bir kabın içinde mısır unu, un, şeker, yağ ve tuzu koyup ılık su ile yoğurun. Kabartma tozu ve maydanozu ilave edip Bayanştırın. Hamurun kıvamının koyuca kek kıvamında olmasına dikkat edin.
4   Hamurdan parça parça alıp tepsideki tavukların üzerine koyun. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
5   Ayran ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)