28 Ocak 2016 Perşembe

Panettone Tarifi


MerhabaE-Tariflerin değerli takipçileri,  Bugün İtalyan mutfağından, gelen yeni yılı karşılamak için yapılan nefisPanettone Tarifi sunacağız. Zengin içeriği ve yumuşak dokusu bu nefis ekmekleri çok beğeneceğinizi umuyoruz. Farklı tarifler arayanlar için birebir gerek lezzet bakımından gerekse sunumun güzelliğinden mutlaka denemesi gereken tariflerin içinde yer alan tarifi tavsiye ederiz. Ekmeğin içinde bulunan portakal AŞKI, limon SAĞLIK ve SONSUZLUĞU, üzümse PARAYI simğelediği söyleniyor. İtalyanlar yeni yıla girmeden son haftalarında bu nefis ekmeği mutfaklarında mutlaka bulundururlar. Sizde şımartan tatlar yapmak isterseniz, dünya mutfaklarından bölümümüzde Panettone Tarifini verdiğimiz bu enfesekmek tarifini deneyebilirsiniz. Sözü fazla uzatmadan, Panettone Tarifinin malzeme listesi ve hazırlanışına geçelim, kolay gelsin.
Panettone Malzemeler
8 kişilik
Pandispanya için
1 paket (11 gr) instant maya
80 mİ sıcak su
Yarım su bardağı un
1.Hamur İçin Malzemeler
paket (11 gr) instant maya
2 yumurta
45 mİ ılık su
175 gr un
175 toz şeker
115 gr tereyağı
2.Hamur İçin Malzemeler
2 yumurta
3 yumurta sarısı
45 mİ bal
15 mİ vanilya
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı portakal suyu
6 gr tuz –
225 gr tereyağı
420 gr un +100 gr (yoğurmak için)
Son Hamur İçin Gerekli Malzemeler
250 gr kuru üzüm
75 gr limon kabuğu şekerlemesi
75 gr portakal kabuğu şekerlemesi
1 rendelenmiş portakal kabuğu
1 rendelenmiş limon kabuğu
2-3 yemek kaşığı un
Süsleme için
File badem Kakao
Pudra şekeri

Panettone Tarifi
Son Hamurun Tarifi
Yumurta, yumurta sarısı, şeker, bal, vanilya ve tuzu tahta kaşıkla Bayanştırın. Tereyağını ekleyin. Unu da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar Bayanştırın. Hamuru unladığınız tezgaha alarak yoğurun (ancak yüzeye 100 gr ’dan fazla un koymayın ekmeğin lezzeti bozulur). Hamuru yağladığınız derin bir kaba alarak üzerini kapatın. Sıcak bir yerde 2-4 saat arası bekleterek hamurun 3 katı kabarmasını bekleyin.
Pandispanya Tarifi
Maya ve suyu bir cam kaseye alıp kremamsı bir kıvam alana kadar yaklaşık 10 dakika Bayanştırın. Unu ekleyip yoğurun. Kabın üzerini kapatın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Dolgusu ve Son Aşama 
Üzümleri suya koyarak 30 dakika bekletin. Yumuşayan üzümleri kağıt havlu üzerine alarak iyice kurutun. Dinlenen hamura iç malzemeyi de ekleyerek iyice Bayanştırın. 18 santimlik bir kelepçeli kalıbı yağlayın ve hamuru içine aktarın. Hamurun üzerine daha da çok kabarması için X şeklinde çizikler atın. Sıcak bir yerde en az 2 saat hamurun kabarması için bekletin.
1.Hamur Tarifi
Su ve mayayı bir cam kaseye koyarak kremamsı bir kıvam alana kadar yaklaşık 10 dakika çırpın. Bu Bayanşımı pandispanya Bayanşımına ekleyip tahta kaşık yardımıyla iyice Bayanştırın. Unu, yumurtayı ve şekeri ekleyin. Tereyağını da ekleyerek 5-6 dakika daha yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve kabarması için yaklaşık 1.5 saat dinlenmeye bırakın.
Pişirme
Hamurun kabarma süresinin son 30 dakikasında fırını 200 dereceye ayarlayın. Kabaralı hamurunuzun üzerine tekrar X şeklinde çizgiler  atın ve 10 dakika pişirin. Sonra fırının ısısını 175 dereceye düşürün ve 10 dakika daha pişirin. Sonra fırının ısısını 165 dereceye düşürün rengi iyice kahverengileşene kadar yaklaş 30 dakika daha pişirin. Fırından çıBayanp soğuması için bekletin
Servise Hazırlama
Ekmeği veya ekmekleri fırından aldıktan sonra üzerine kakao, pudra şekeri ve file badem serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)