Mutlu, sağlıklı bir gün dileği ile merhaba, bugün sizlere Pekmezli Bisküvi Tarifi vereceğiz. Bisküvilere ben tereyağını çok yakıştıyor ve kullanıyorum. Marğarinde olabilir ancak tereyağ tercih etmeniz yerinde bir karar olur. İçine koyacağınız tereyağının oda ısınında veya eritilip soğuttuktan sonra kullanmalısınız. Çocuklar bisküvileri çok severler, Mektep dönüşü mutfakta servis tabağındaki Pekmezli Bisküviler onlara güzel bir süpriz olacaktır. Pekmezin içindeki şeker, iyi bir enerji kaynagıdır. Ayrıca içeriğindeki yoğun minerallerde bu besleyici özelliği olan pekmezi tariflerimizde bolca kullanmamız gerektiğini vurguluyor. Üzüm pekmezinin, iştah acıçı özelliğini düşünürsek iştahsız çocuklarımız için birebir bir kaynagı olduğunu düşünebiliriz. Yine hamilelikte ve çocuk gelişiminde, damar açma özelliği, dolaşım bozukluklarına iyi geldiği biliniyor. Keçi boynuzu pekmezi: Kolestrolü düşürür, kansızlığa iyi gelir ve bolca fosfor, magnezyum, çinko, kalsiyum içerir. Bu besleyiçi değerleri yüksek besin kaynağını sadece tariflerin içine katarak kullanmayınız, günlük yaşamınızın içine katın deriz. Sevdiklerinize faydalısebzeve meyveleri araştırıp sunmanız dileği ile. Sözü fazla uzatmadanPekmezli Bisküvinin malzeme listesi ve yapılışına geçelim.
Pekmezli Bisküvi Malzemeleri
6 kişilik
180 ml (3/4 su bardağı) tereyağ
170 gram (1 su bardağı) esmer şeker
1 tane yumurta
1/4 su bardağı (60 ml) pekmez
Bir miktar tuz
2 su bardağı, un
1 çay kaşığı, vanilya
2 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı, zencevil
Erittiğiniz tereyağını bir kaba alın, üzerine esmer şekeri ilave edelim krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Üzerine yumurtayı kıralım Bayanştırmaya devam edelim, pekmez ve vanilyayı ve Bayanştırın. Başka bir kapta unu, kabartma tozu, tuz ve zencevili harmanlayalım. Bu Bayanşımın üzerine hazırladığımız tereyağlı Bayanşımı yavaş yavaş katalım yoğuralım, kıvama gelince üzerini kapatalım en az 2 saat dinlendirelim.
Dinlenen hamuru tezğahın üzerinde 3mm açalım, açtığımız hamuru dikdörtgen kalıpla keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim, önceden ısıtılmış 190 derecelik ısıda 10-12 dakika pişirelim. Ilık servis yapmanızı tavsiye ederiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)