31 Ocak 2016 Pazar

Pastırmalı Tarak Kebabı Tarifi


GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)Süre: 30 dak 1 Porsiyon 250 Kalori
* 500 gr dondurulmuş veya taze tarak, ikiye bölünmüş
150 ml tavuk suyu
Tuz ve karabiber
3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
1 diş sarımsak, iyice doğranmış
10 ince dilim çemensiz pastırma
40 gr tereyağı, eritilmiş
4 limon parçası, süslemek için
Kebap Tarifi
1 – Ayıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin.Tuz ve karabiberle tatlandırın.
2 – Orta ateşte bir taşım kaynatın.Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin. Karidesleri iyice süzün ve kurulayın.
3 – Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı Bayanştırın.Tarakları bu Bayanşıma iyice batırıp bir kenara kaldırın.
4 – Izgarayı yüksek ateşte ısıtın.
5 – Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin.
Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün.10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin.
6 – Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
ALTERNATİF:
Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz.Karideslerin arasına defne yaprakları,soğan dilimleri ve limon parçalan da konabilir.
SERViS ÖNERiLERi:
Bayanşık yeşil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)