28 Ocak 2016 Perşembe

Pirinç Kaburgası Tarifi


Malzemeler
1 kâse pirinç
200 gr. tavuk göğüs eti
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 tutam reyhan otu
Tuz
2 kâse su
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Pilav Tarifi:
Soğan yemeklik doğranıp, ufak doğranmış tavuk eti ve yağ ile kavrulur. Salça ilave edilip biraz daha çevrilir. 2 kâse su ek­lenip kaynatılır. Kaynayan suya pirinçler atılır. Kısık ateşte pi­lav pişirilir. Tencere ocaktan alınıp içine reyhan otu serpilir. 15 dakika demlendirilir.
Not: Bu pilav Erzincan ’ın  Kemaliye ilçesine ait çok lezzetli bir tariftir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)