Teknoloji, Sosyal Medya, Mobil Teknoloji, Ekonomi, Borsa, Flash Oyun, Spor, Haberler, Yemek Tarifler, Pratik Bilgiler
28 Ocak 2016 Perşembe
Hindili Marul Bohçası Tarifi
Malzemeler
300 gr. hindi kuşbaşı
1 marulun dış yapraklan
1 adet havuç
1 adet patates
4-5 diş sarmısak
1 adet soğan
1/2 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber Sıvı yağ
Yemek Tarifi
Marulun dış yaprakları kaynar suya atılıp 1-2 dakika bekletilerek süzgece alınır. Hindi eti ve sebzeler küp doğranıp haşlanır. Soğanı yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Kevgir ile süzülmüş et ve sebzeler soğanın yanma alınıp hepsi birlikte sotelenir. Tuz ve karabiber serpilir. Marul yaprakları artı şeklinde hazırlanır. Harç bu artının tam ortasına konup marullar bohça şeklinde kapanır. Fırın tepsisine alınır. Salçalı su hazırlanıp içine ezilmiş sarımsaklar eklenir ve bir süre çırpılır. Bu Bayanşım bohçaların üzerine dökülür. 200° fırında 30 dakika pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)