14 Ocak 2016 Perşembe

PlayStation 4'te Linux'ı Çalıştırmayı Başardılar!


Oyun konsolu sektöründe alan ve satış rakamlarına baktığımızda liderliği açık ara farkla elinde bulunduran PlayStation 4, İlk olarak 1994 ’te tanıtılmış olan ve 21 senedir aktif olarak büyük bir markanın en yeni modeli. 2 sene öncesinde piyasaya sürülmesiyle birlikte oyun severlerin raflarda bırakmadığı PlayStation, Özel özelliklerinin, Eğlenceli içeriğinin yanı sıra sahip olmuş olduğu işletim sistemiyle bir çok hacker ’ı da kendisin çekti.
Konsolun piyasaya çıkmasıyla birlikte başlayan hackleme yarışları, Mayıs ayında Brezilyalı bir takımın sistemi hackerliğin kanıtlamasının hemen sonrasında son buldu. Bu hackleme sürecinde, PlayStation 4 üzerinde olan verileri Raspberry Pi kullanarak başka bir cihaza aktardılar. Bu sayede oyunların aktarılabildiğini gösteren hacker ekibi, Sadece konsolun hafıza alanını erişebildiler, Yani tam anlamıyla yazılımı hacklemedi.
Bugin yapılan bildirilenlere göre “failOverflow” isminde ki bir grup, Sonucunda PlayStation 4 sistemini hackledi. Piyasaya çıkmasının üzerinden iki sene geçmesine rağmen fakat bugün tam anlamıyla hacklenebilen PlayStation 4, Ne kadar sağlam bir işletim sistemine ve güvenliğie sahip olduğu birkez daha kanıtlamış oldu. İzlemek için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)