30 Ocak 2016 Cumartesi

Sebze Püreli Et Tarifi


Malzemeler
4 dilim antrikot
2 adet kereviz
1 adet limonun suyu
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yemek Tarifi
Cevizler soyulup doğranır. Üzerini geçecek kadar su konulup iyice yumuşayana dek haşlanır. Pişmesine yakın tuz ve limon suyu ilave edilip pişirmeye devam edilir. Pişince iyi­ce süzülüp Bayanştırma kabına alınır. Sıvı yağ, karabiber ilave edilip püre kıvamına gelene dek ezilip Bayanştırılır. Etler ızgara­da önlü-arkalı tuzlanıp pişirilir. Kereviz püresi ile birlikte ser­vis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)