3 Şubat 2016 Çarşamba

Beykoz Kebabı Tarifi


Malzemeler
400 gram et
4 patlıcan
2 domates
1 kuru soğan
2 yeşil biber
defne yaprağı
tuz,karabiber (arzuya göre)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kebap Tarifi
İlk olarak 400 gram etimizi 4 yemek kaşığı sıvıyağda çevirip üstüne küçük küçük doğradığımız soğanı ekleyelim.
üstüne küp küp doğradığımız biberleri ve domatesleri de ekleyelim.Bir miktar Tuzumuzu karabiberimizi ve defne yaprağını koyup 1 çay bardağı suyu ekleyip pişirelim. Öbür kısımda alaca soyduğumuz patlıcanları dilimleyerek bir miktar zeytinyağıyla kızartın. Üç adet patlıcan dilimini artı biçiminde üst üste koyalım. Orta kısmına etin suyunu süzdürüp etli Bayanşımı ekleyelim.Patlıcanların uçlarını birleştirerek kapatalım tersine çevirelim. Bütün patlıcanları bu şekilde yaptıktan sonra hepsinin üstüne bir er dilim biber ve domates koyarak üzerlerine kürdan batıralım. Diğer tarafa aldığımız etin suyunu üstüne dökelim 170 derecelik fırında 15 veya 20 dakika pişmeye bırakalım . Sıcak sıcak servis yapalım .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)