4 Şubat 2016 Perşembe

Ispanaklı Kek Tarifi


Malzemeler:
4 tane oda sıcaklığında yumurta
170 gram şeker (1 su bardağı)
1 çay  bardağı yoğurt
1 çay  bardağı sıvı yağ
200 gram ıspanak
250 gram un (2 su bardağı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin 
Kaplaması İçin;
1 çay  kaşığı tereyağı
200 gram bitter çikolata
200 gram krema
Bol hindistan cevizi

Kek Tarifi
Öncelikle ıspanağı ayıklayalım sadece yapraklarını kullanacağız,  doğrayalım ve buharda haşlayalım. Haşlanmış ıspanakları elimizle sıkalım ve rondoya alalım püre haline getirelim. Bayanştırma kabına yumurtaları kıralım üzerine şekeri ekleyelim şeker eriyene kadar çırpalım. Çırptığımız yumurta ve şekerin üzerine yoğurt ve sıvıyağı alalım Bayanştıralım, hazırladığımız ıspanak püresini  ilave edelim çırpmaya devam edelim. Bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayalım ve Bayanşımın içine ilave edelim Bayanştıralım. Yağladığımız yüksek kenarlı orta boy bir tepsiye dökelim 170 derece ısıda 40 dakika pişirelim kürdanla kontrol edip gerekirse 10 dakika daha pişirelim. Pişen keki soğuması için bir kenara alalım. Biz bu arada üst kaplamasını hazırlayalım, bunun için bir tencereye su koyup kaynatalım kaynayan tencerenin üzerine bir kase oturtalım kaseye çikolatayı, krema ve tereyağı eritelim. Bir kaseye hindistan cevizi dökelim. Keki kalıptan çıkaralım,  üzerini bıçakla düzleştirelim ( düzgün kesim yapabilmek için)
Keki karelere keselim (4-5 cm ) kestiğimiz kek parçalarını önce erittiğimiz çikolata sosuna sonra hindistan çevizine bulayalım servis tabağına dizelim.
Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)