2 Şubat 2016 Salı

Ciğer Tava Tarifi


Merhaba değerli takipçilerimiz bugün Ciğer Tava Tarifi ile sizlerleyiz. Bir diğer ismi deArnavut ciğeridir, halk arasında daha çok Arnavut ciğeri olarak bilinirCiğer Tava. Ciğer küçük parçalara bölmemiz gerekiyor, kan oranı yüksek olduğu için yıkamamız gerekiyor ve güzel bir şekilde kurulamamız gerekiyor. Eğer iyi kurulamazsak kızartırken patlamalar yapar pişirmekte zorlanırsınız, Ciğeri çok fazla pişirmemiz gerekiyor, çok fazla pişirirseniz sert olma ihtimali yüksektir. Unlamanız çok önemli, unladığınız için un koruyucu bir tabaka görevini yapacak  ciğerinizin kurumasını önleyecek. Diğerciğer yemeklerinde olduğu gibiciğer tavada sıcak servis edilmesi gerekiyor, zaman geçtikce kızaran her ürün gibi ciğerde sertleşir ve eski lezzetini koruyamaz. O yüzden eğer akşama hazırlık yapacaksanız yemeğe başlamadan hemen önce kızartmaya başlamalısınız, beklemeye tahammülü olmayanyemek tariflerindendir. Bol salata ile servise sunalım.
Ciğer Tava Tarifi Malzemeleri
Yarım kg dana ciğeri
2 adet patates
2 adet havuç
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, kekik, pulbiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Un
Ciğer Tava Tarifi
İlk olarak ciğerleri küp küp doğrayalım. Daha sonra da una bulayıp tuzlayalım. Patates ve havuçları da küp küp doğradıktan sonra kızartalım. Hemen arkasından da ciğerleri kızartın. Servis tabağımıza sebze ve ciğer kızartmalarını alıp üstlerine önce biraz sıvıyağ gezdirelim. Daha sonra da tuzu, kekiği ve pulbiberi ekledikten sonra üstüne kıyılmış taze soğan ve maydanozu koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)