2 Şubat 2016 Salı

Dana Ciğeri Yahnisi Tarifi


Sevgili takipçilerimiz için farklı ve özelyemek tarifleriyayınlamaya devam ediyoruz. Öncelikle daha önce hiç dana ciğer pişirdiniz mi? Cevabınız hayır ise bugün sizin için seçtiğim Dana Ciğeri Yahnisi Tarifi ni mutlaka denemenizi öneririm. Et yemekleri kategorimizde bu tarifimize yakın birçoketli yemek tariflerisizler için özenle hazırlanıp yorumlarınızı bekliyor sevgili bayanlar…
Dana Ciğeri Yahnisiözellikle misafirleriniz için akşam menüsünde hazırlayabileceğiniz bir tarif olup yanına pilav kategorimizde yer alan birbirinden lezizpilav tariflerimizden birini seçebilirsiniz. Yahni tarifimizin yapımı biraz zor gibi gözükse de ayrıntılı anlatımız sayesinde kolayca uygulayabileceğinizi düşünüyorum. Kolay gelsin…
Dana Ciğeri Yahnisi Tarifi için malzemeler
•800 gram, dana ciğeri
•2 tane soğan
•2 diş sarımsak
•1 yemek kaşığı, salça
•5 tane domates
•1 tane, sarı biber
•1 tane, kırmızı biber
•2 tane, yeşil biber
•Mısırözü yağı
•Tuz,karabiber
•Su
Dana Ciğeri Yahnisi Tarifi
Bir tavaya sıvıyağı alalım iyice kızdırıp, ciğerleri içine atalım, hafif pişirelim yağını iyice süzdürerek tavadan bir tabağa alalım. Biz bu arada, soğanı bir tavaya alalım sıvıyağı ekleyip kavuralım, üzerine doğranmış biberleri ekleyelim kavurmaya devam edelim, biberlerde kavrulunca hafif pişmiş olan cigeri ilave edelim. Domatesleri küp küp doğrayıp tavaya katalım, tuz ve karabiberini ayarlayalım Bayanştırmada çok az su ilave edelim kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Ciğer yahni kıvama gelince, servis tabağına alalım üzerine, soğan ve maydonoz piyazını serperek servise sunalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)