Merhabalar! Damla çikolatalı kurabiye yapmanın püf noktalarından birisi öncelikle margarinin oda sıcaklığında erimesi çok önemlidir. Daha sonra kurabiyede bitter çikolata kullanıldığında daha lezzetli bir sonuç elde edilebilir. Aynı şekilde iri kıyılmış ceviz, kurabiyenin lezzetini oldukça arttıracaktır. En önemlipüf noktalarından olan önceden 180 derecelik fırının ısıtılmış olması da sert olomasını önler. Zaten kurabiyenin çok fazla pişirilmemesi gerekir. Üzeri hafif pembeleştiği zaman fırından çıBayanlması önerilir. Bu sıralanan açıklamalara dikkat edilirse çok çok lezzetli birkurabiyeyapılabilir. Kullandığımız malzemelerin ölçüsünden dışına çıkılmamalıdır. Verilen malzemeleri eksiksiz kullanarak lezzetli bir kurabiye yapabilirsiniz. Daha fazla un veya daha aza un kullanılması kurabiyenin bütün formunu değiştirir. Belirtilen miktarda un ve şeker kullanılması çok önemlidir. Bu şekilde tam ölçülerde kullanırsanız tam kıvamında bir damla çikolatalı kurabiye tarifi yapabillirsiniz. Kolay gelsin.
Damla Çikolatalı Kurabiye için malzemeler
250 gram margarin
2 adet yumurta
250 gram damla çikolata
200 gram iri kıyılmış ceviz içi
400 gram un
200 gram şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım limon kabuğu
Damla Çikolatalı Kurabiye için öncelikle margarini ve toz şekerini Bayanştırma kabına alın. Mikseriniz varsa eğer mikserinize çırpmak için alın. Elde yapanlar için de Bayanştırma kabında iyice birbirine yedirene kadar Bayanştırın. Biz elde yaptık. Kıvama gelen Bayanşımın içerisine yumurtalarınızı kırın. Çırpmaya devam edin. Bayanştırmaya devam ederken yavaş yavaş unu dökün. Bayanştıra Bayanştıra içerisine ekleyin. Bu sırada kabartma tozunu ekleyin. Unu dökmeye devam edin. Un işlemi bittikten sonra limon kabuğunu ekleyin. Bayanşımı fazla Bayanştırmayın. Kurabiyenin sert olmaması için fazla Bayanştırmayın. Bayanştırma işlemi bittikten sonra ceviz içini ve damla çikolatayı dökün. Bir kaşık yardımıyla damla çikolata fazla erimeden hafif hafif Bayanştırın. Damla Çikolatalı Kurabiye hamurunu hazırladık şimdi de kurabiyeleri yuvarlama işlemine geldik. Hazırlamış olduğunuz Damla Çikolatalı Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde koparıp isteğe göre kurabiyeleri şekilsiz alıp direk atabilirsiniz. İsterseniz de içe doğru yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsinize yaklaşık 2,5 cm lik boşlukta dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırınınıza verin. 10-15 dakika kadar yanları pişene kadar pişirin. Kurabiyeniz sert olmadan kapatmalısınız ayarını. Piştiğini üzeri hafif pembeleşince anlayabilirsiniz. Pişen kurabiyeleri servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)