3 Şubat 2016 Çarşamba

Diyet Poğaça Tarifi


Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en güzelyemek tariflerisitesi E-Tarifler takipçileri, Diyet Poğaça Tarifi diyet tarifleri serimize devam ediyoruz. Bu yapımı kolay lezzeti harikapoğaça tarifleriile sofralarımızı şenlendirebilirsiniz. Her zaman söylediğimiz gibi, hamur işlerinde başarılı olmak istiyorsanız, tüm malzemelerinin taze olması ve unun iyi harmanlanması gerekiyor.
Akşam menüsü için sizlere önerimiz,et yemeklerikatagorisinden bir taneköfte tarifiuygulayabilirsiniz. Şöyle bol yeşillikli birsalata tarifi vitamin ve sağlıklı beslenmenize yardımcı olur. Çocuklarızı sevindirmek isterseniz,kurabiye tariflerinden bir tane tarif uygulayabilirsiniz. Afiyetle, kolay gelsin…
Diyet Poğaça Tarifi için Malzemeler
150 gr. beyaz un
100 gr. yulaf unu
250 gr. çavdar unu
10 gr. tuz
25 gr. tatlandırıcı
130 gr. yumurta
130 gr. light margarin
50 gr. lor peyniri
75 gr. yoğurt
35 gr. yaş maya
Bir çay kaşığı mahlep
Kaç kişilik: (13-15 Adet İçin)
Diyet Poğaça Nasıl Yapılır
Önce unlar elenir, ardından mahlep ve tatlandırıcı unlarla Bayanştırılır. Daha sonra ortası açılarak yumurta ve maya eklenir ve biraz yoğrulur. Sonra yoğurt ve peynir eklenerek yoğurmaya devam edilir. En son tuz eklenir. Tuzu önceden maya ile bîr araya getirirseniz mayalanma sağlanmaz. Hazırlanan hamura poğaça şekli verilir, içerisine peynir, zeytin gibi istenen malzemeler eklenir ve kapatılarak şekil verilir. 28 derecede nemli ortamda mayalama yapılır. Mayalandıktan sonra hızlı bir şekilde üzerlerine yumurta sarısı sürülerek ortalama 160-180 derecede pişirilir.
Not: Kaynak olarak Diyabetliler İçin, Tatlı ve Pasta tarifleri Kitabından Sayın Vedat Burak Budak ’ın reçete ettiği tariflerden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)