
Malzemeler
• 1 adet doğranmış tavuk göğsü
• 1 rendelenmiş soğan
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• domates
• 2 çorba kaşığı un
• 2 su bardağı su
• 1 çorba kaşığı margarin
• tuz
Hamuru İçin
• 1 yumurta
• 1 su bardağı un
• tuz
Üzeri İçin
• yoğurt
• maydanoz
Yemek Tarifi
Tencerede margarini ve soğanı kavurun. [ Küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve tavuğu soğana ekleyin. Kırmızı toz I biber ve tuzu katın. Etlerin rengi değişinceye kadar kavurun. 2 su bardağı ekleyin. Tavuk etlerini suyu çekip yağıyla kalana kadar pişirin.
2 Yumurta, un ve tuzu bir hamur kabında Bayanştırın. Kek hamımı kıvamından daha sert bir hamur yapın.
3 Bir tencerede bir miktar su kaynatın. Hamurdan kaşıkla alın ve kaynayan suya atın. 15 dakika haşlayın. Kaynamış hamurları süzerek servis tabağına alın. Ortasına hazırladığınız tavuktu malzemeyi koyun.
4 Yoğurt ve ince kıyılmış maydanoz ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)