3 Şubat 2016 Çarşamba

Piliç Paprikaş Tarifi


Malzemeler
•  1 adet doğranmış tavuk göğsü
•  1 rendelenmiş soğan
•  1 çay kaşığı kırmızı toz biber
•  domates
•  2 çorba kaşığı un
•  2 su bardağı su
•  1 çorba kaşığı margarin
•  tuz
Hamuru İçin
•  1 yumurta
•  1 su bardağı un
•  tuz
Üzeri İçin
•  yoğurt
•  maydanoz
Yemek Tarifi
Tencerede margarini ve soğanı kavurun. [ Küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve tavuğu soğana ekleyin. Kırmızı toz I biber ve tuzu katın. Etlerin rengi değişinceye kadar kavurun. 2 su bardağı  ekleyin. Tavuk etlerini suyu çekip yağıyla kalana kadar pişirin.
2   Yumurta, un ve tuzu bir hamur kabında Bayanştırın. Kek hamımı kıvamından daha sert bir hamur yapın.
3   Bir tencerede bir miktar su kaynatın. Hamurdan kaşıkla alın ve kaynayan suya atın. 15 dakika haşlayın. Kaynamış hamurları süzerek servis tabağına alın. Ortasına hazırladığınız tavuktu malzemeyi koyun.
4 Yoğurt ve ince kıyılmış maydanoz ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)