26 Şubat 2016 Cuma

Dızmana Tarifi


Malzemeler:
5 su bardağı un
Tuz ve alabildiği kadar ılık su
1 paket kurumaya
1 çorba kaşığı tozşeker
İç malzemesi için:
1 tutam maydanoz
Beyaz peynir
Üzeri için:
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Hamur işi Tarifi
Öncelikle Bayanştırma kabımıza 5 su bardağı unu boşaltalım. Şimdi unun ortasına 1 paket kuru mayayı ekleyelim. Mayanın üstüne ılık su dökelim. Unun üstüne 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı toz şeker boşaltalım. İlk aşamada ılık su ile mayayı eritelim. Daha sonra unu da Bayanşıma ekleyip, elimizle yoğuralım. Hamurdan bezeler koparalım. Bezeleri elimizle açalım. İç harcı hazırlamak için ince kıydığımız maydonozu ve beyaz peyniri Bayanştıralım ve elimizle  açtığınız bezelerin içerisine harçtan koyup kapatalım.  Bittikten sonra fırın kabına hazırladığımız dızmanaları yanyana dizelim. Sos için ise Bayanştırma kabına 1 su bardağı yoğurt, karbonat ve sıvıyağ ile 1 adet yumurta ekleyip Bayanştıralım. Son olarak hazırladığınız sosu da dızmanaların üstüne dökelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)