24 Şubat 2016 Çarşamba

Ispanak Püresi Tarifi


Malzemeler
1 Kg Ispanak
1 Kaşık yağ
1 Kaşık un
1 Bardak süt
Tuz ve karabiber

Yemek Tarifi
Ispanakyaprakları yıkanır.Hafif ateşte bir kahve fincanı su ilavesiyle haşlanır.
*** Suyu sıkılıp,ince ince kıyılır.
*** Yağ ile un hafif pembe kavrulur.Kıyılmış ıspanak ve süt konarak Bayanştırılıp pişirilir.Tuz ve karabiber atılır
Başka Bir Tarif
Malzemeler
1 avuç dolusu ıspanak
1 küçük patatesin yarısı
1 küçük kuru soğanın çeyreği
Tuz
Yarım dilim ekmek içi
1 çay bardağı sür
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Ispanak, patates ve soğanı sütle haşlayın. Ekmek içi, tuz ve zeytinyağmı ilave edip rondo ’dan geçirin. Leziz ıspanak püresi hazır… Bu yemeği her yediğinde “Yiyiş mama yedim” diyor Bero… 6. aydan sonra bebeğinize sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)