18 Şubat 2016 Perşembe

Kalkan Balığı Tarifi


MALZEMELER
Malzemeler
500 gr. kalkan balığı filetosu
1  adet patates
1 çay kaşığı safran
2 adet pancar 1 demet dereotu
3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz
Yemek Tarifi
Kalkan filetolar tuzlanıp teflon bir tavada ya da ızgarada önlü arkalı kızartılır. Diğer yanda pancarlar şeker ilavesi ile haşlanıp kabukları soyulur. Küp küp doğranır. Patatesler so­yulup rendenin iri gözünden rendelenir. Kaynar suya safranla birlikte atılıp haşlanır. Süzgeç ile kâğıt havlu üzerine alınıp kurutulur. Bir blendıra dereotu ve sıvı yağı koyup iyice Bayanş­tırılır. Kalkan filetolar servis tabağına alınır. Üzerine safranlı patatesler, haşlanmış pancarlar konulur. Etrafı blendırda çekilmiş dereotları ile süslenip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)