
MALZEMELER
Malzemeler
500 gr. kalkan balığı filetosu
1 adet patates
1 çay kaşığı safran
2 adet pancar 1 demet dereotu
3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz
Kalkan filetolar tuzlanıp teflon bir tavada ya da ızgarada önlü arkalı kızartılır. Diğer yanda pancarlar şeker ilavesi ile haşlanıp kabukları soyulur. Küp küp doğranır. Patatesler soyulup rendenin iri gözünden rendelenir. Kaynar suya safranla birlikte atılıp haşlanır. Süzgeç ile kâğıt havlu üzerine alınıp kurutulur. Bir blendıra dereotu ve sıvı yağı koyup iyice Bayanştırılır. Kalkan filetolar servis tabağına alınır. Üzerine safranlı patatesler, haşlanmış pancarlar konulur. Etrafı blendırda çekilmiş dereotları ile süslenip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)