Malzemeler
1 çay fincanı ince bulgur
1çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı nane
1 tane, yumurta,yeterince tuz
SOSU
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım demet, maydanoz
Köfte Tarifi
Bulguru ayıklayalım, Bayanştırma kabına alalım üzerine ılık su dökelim 1 saat bekletelim. Bulgur yumuşayınca yoğurarak ezilmesini sağlayalım, sonra sırası ile nişastayı, unu, tuz ve nanesini katalım. 1 yumurtanın tamamını ilave edelim özleşene kadar yoğuralım (hazırladığınız hamur birbirine yapışmalı) Özleşen hamurdan kücük yuvarlaklar hazırlayalım, ortalarına hafif bastırarak yassı bir görüntü sağlayalım. Bir tencereye su dolduralım, limon sıkıp kaynatalım hazırladığımız köfteleri ilave edelim haşlanmasını sağlayalım.
Köfteler haşlanırken bizde sosunu hazırlayalım, bunun için büyükce bir tavaya yağı alalım kızınca salçayı ilave edelim kavuralım. Üzerine dövülmüş sarımsağı, biberi,kimyonu ilave edelim .Haşlanmış ve süzülmüş olan köfteleri tavanın içine alıp bir kaç dakika kavuralım. Servise sunmadan önce kıyılmış maydonozu serpelim Bayanştıralım servise hazırdır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)