Patatesli poğaça, en güzel ve pratik poğaça tariflerinden biri. Hem yapılışı kolay sayılabilir, hem de çok lezzetli bir poğaça. Ben patatesli poğaça yaparken, patatesleri salça, tuz, baharat hatta bir tane kuru soğanla kavuruyorum böylece i. Harcı renkli bir poğaça elde ediyorum. Poğaçanın hamurunu hazırlarken yumuşak bir hamur elde edin ki sert bir poğaça hamuru lezzetsiz ve taş gibi olur. Bu sebeple unu fazla koymamaya özen gösterin. Ben poğaça hamuru için genelde kuru maya kullanırım, kuru maya poğaçaların daha güzel kabarmasını sağladığı gibi kabarmama riskide olmuyor. Birbirinden güzel ve lezzetli poğaça tarifleri, kurabiye tarifleri, kek tarifleri, börek tarifleri ve aklınıza gelebilecek bir çok hamur işi tarifleri sitemizde sizler için resimli tarifler ve denenmiş tarifler olarak derlenmiştir. Buyrun patatesli poğaça tarifi.
Patatesli Poğaça Tarifi için Malzemeler Yarım su bardağı, tereyağı Yarım su bardağı, sıvıyağ Yarım su bardağı, yoğurt tuz 400 gr. un bir paket kabartma tozu İç malzemesi :
3 tane patates 100 gr. beyaz peynir tuz kırmızı biber
Üzerine:
1 yumurta sarısı bir miktar çörek otu, susam ve haşhaş tohumu
Patatesli Poğaça Tarifi Bayanştırma kabına eritilmiş ve ılınmış olan tereyağını, yoğurt, tuz, 1 yumurta akı, ve un, kabartma tozu ve sıvıyağı alalım kıvama gelene kadar yoğuralım( un gerekirse ilave ediniz kulak memesi yumuşaklığında olmalı) Dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlenirken biz iç malzemesini hazırlayalım, haşlanmış patatesi püre haline getirelim, içine peynir ve kırmızı pul biberi ilave edelim Bayanştıralım. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım, iç malzemesinden yeterince koyalım yuvarlak kapatalım. Üzerine yumurta sarısı fırça yardımı ile sürelim. Poğaçaları üçe bölelim bir kısmına çörek otu serpelim diğer kısmına susam kalan poğaçalara haşhaş tohumu serpelim. 180 derecelik ısıda Üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)