25 Şubat 2016 Perşembe

Kaymaklı Dondurma Tarifi

Kaymaklı Dondurma Tarifi ile sizlerleyiz, dondurma tarifleri yapımında işinize yarayacak birkaç tane püf noktası vermek isteriz sizlere. Sade dondurma yaparken amacımız sütü koyulaştırmak, sütü koyulaştırmak içinde biz salep kullanıyoruz. Ama zaman zaman yumurta sarısıda kullandığı da olur, bazende yoğunlaştırılmış süt kullanılır fakat bu sütü Türkiye ’de bulmamız şimdilik mümkün değil. Arzu ederseniz evde yapabilirsiniz, sütü uzun süre kaynatırsınız şekerle birlikte uzun süre kaynayan süt yoğunlaşır, böylece koyu bir dondurma elde edebilirsiniz. İçine kullanacağınız salebin organik olmasına dikkat ediniz. Piyasada satılan bir çok ürünün içinde nişasta Bayanştırdıkları için güvendiğiniz bir markayı almaya özen göstermelisiniz.

Kaymaklı Dondurma Tarifi Malzemeleri


1 litre, süt
1 çay fincanı, tozşeker
1 çay fincanı, krema
1 çay kaşığı, salep
1 paket, vanilya

Kaymaklı Dondurma Tarifi

Bir tencereye sütü alalım, kaynamaya bırakalım yaklaşık 10 dakika kaynatalım. Daha sonra üzerine salep ve şekeri ilave edelim, 15 dakika kısık ateşte kaynatalım. son olarak krema ve vanilyayı ekleyelim 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
Sürekli Bayanştırarak(havalanma) oda ısısına gelince derin dondurucuya kaldıralım. yarım saat sonra dondurucudan alıp tekrar Bayanştıralım tekrar derin dondurucuya koyalım.
Ertesi gün servise sunabiliriz, afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)